Rīsu putra
foto: Shutterstock
Rīsu putra
Idejas brokastīm
2025. gada 2. februārī, 10:00

Rīsu putra

Saimnieces Ievas Salmanes recepte. RÄ«su putra visgardākā sanāks no apaļgraudu rÄ«su Ŕķirnēm Carnaroli vai Arborio.

PagatavoŔana

35 min2 porcijas
1

RÄ«sus noskalo zem tekoÅ”a Å«dens un ber uzvārÄ«tā Å«denÄ«. Vāri uz lēnas uguns, lÄ«dz rÄ«si uzsÅ«kuÅ”i visu Å«deni.

2

Pielej pienu, pieliec sviestu, sāli un cukuru. Uz ļoti lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, vāri 20 minūtes, līdz rīsi mīksti. Pasniedz ar ievārījumu un sviesta pikucīti.

3

Ideja: Neapēsto putru vari ātri pārvērst par desertu, samaisot to ar saputotu saldinātu krējumu un Ŕķipsnu vaniļas.