Bļodā liec ķirbja biezeni, banānu, kļavu vai agaves sīrupu, augu eļļu un samaltas linsēklas. Visu kārtīgi samaisi.
Pievieno brūno cukuru, sāli, sodu, kanēli un, ja vēlies, arī ķirbju asās garšvielas. Samaisi. Lej klāt ūdeni un ābolu etiķi. Maisi, līdz iegūsti viendabīgu masu.
Pievieno auzu pārslas, mandeļu miltus un miltus. Šokolādi sarīvē vai salauz gabaliņos, pusi pieber mīklai. Atkal samaisi – masai jābūt vidēji biezai.
Ietauko vai izklāj ar cepampapīru kantainu maizes formu, liec tajā mīklu un izlīdzini. Pārkaisi ar šokolādi.
Cep līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 40–50 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un ļauj 15 minūtes atpūsties formā.