Ķirbju, šokolādes gabaliņu un auzu pārslu brokastu maize
Ķirbju, šokolādes gabaliņu un auzu pārslu brokastu maize
Idejas brokastīm
Vakar 10:00

Ķirbju, šokolādes gabaliņu un auzu pārslu brokastu maize

Ineses Dāvidsones, vēdiskās astroloģes, akadēmiķes, pavārgrāmatas "151 garšīgas dzīves recepte" autores recepte. Veselīgā un sātīgā maizīte ir ideāli piemērota gardām brokastīm. Tā dos enerģiju un dzīvesprieku visai dienai. Pēc izvēles var papildināt ar sev tīkamām garšvielām. Cep vakarā, ēd no rīta! Pēc šīs receptes iznāks viens klaipiņš.

Pagatavošana

75 min1 porcijas
1

Bļodā liec ķirbja biezeni, banānu, kļavu vai agaves sīrupu, augu eļļu un samaltas linsēklas. Visu kārtīgi samaisi.

2

Pievieno brūno cukuru, sāli, sodu, kanēli un, ja vēlies, arī ķirbju asās garšvielas. Samaisi. Lej klāt ūdeni un ābolu etiķi. Maisi, līdz iegūsti viendabīgu masu.

3

Pievieno auzu pārslas, mandeļu miltus un miltus. Šokolādi sarīvē vai salauz gabaliņos, pusi pieber mīklai. Atkal samaisi – masai jābūt vidēji biezai.

4

Ietauko vai izklāj ar cepampapīru kantainu maizes formu, liec tajā mīklu un izlīdzini. Pārkaisi ar šokolādi.

5

Cep līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 40–50 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un ļauj 15 minūtes atpūsties formā.