Brokastu omlete spāņu gaumē
foto: Shutterstock
Brokastu omlete spāņu gaumē
Idejas brokastīm
2024. gada 16. decembrī, 10:00

Brokastu omlete spāņu gaumē

Tradicionāli šāda omlete tiek pasniegta atdzesēta un sagriezta gabalos kā kūka, tāpēc šis ēdiens piestāvēs vēlajām brīvdienu brokastīm, kas tikpat labi var būt arī pusdienas.

Pagatavošana

35 min4 porcijas
1

Nomizo kartupeļus un sagriez plānās šķēlēs. Nomizotu sīpolu pārgriez uz pusēm un arī sagriez plānās šķēlēs.

2

Katlā uzsildi eļļu, liec tajā fritēties kartupeļu šķēles. Kad tās 5 minūtes cepušās, pievieno sīpolus un fritē vēl 5 minūtes.

3

Iesit bļodā olas, pielej saldo krējumu, pieber pāris šķipsnu sāls un kul, līdz masa ir viendabīga.

4

Apceptos kartupeļus un sīpolus izņrm no katla, notecini eļļu, nedaudz padzesē, tad liec bļodā pie olām un samaisi, bet nesakul.

5

Pannā, kuru var likt cepeškrāsnī, sakarsē olīveļļu, lej uz tās kartupeļu olu masu un 5 minūtes cep uz vidējas uguns. Pēc tam liec pannu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep vēl 15 minūtes vai tik ilgi, kamēr kartupeļi ir mīksti.