Brokastu omlete spāņu gaumē
foto: Shutterstock
Brokastu omlete spāņu gaumē
Idejas brokastīm
2024. gada 16. decembrī, 10:00

Brokastu omlete spāņu gaumē

0

Tradicionāli šāda omlete tiek pasniegta atdzesēta un sagriezta gabalos kā kūka, tāpēc šis ēdiens piestāvēs vēlajām brīvdienu brokastīm, kas tikpat labi var būt arī pusdienas.

Pagatavošana

35 min4 porcijas
1

Nomizo kartupeļus un sagriez plānās šķēlēs. Nomizotu sīpolu pārgriez uz pusēm un arī sagriez plānās šķēlēs.

2

Katlā uzsildi eļļu, liec tajā fritēties kartupeļu šķēles. Kad tās 5 minūtes cepušās, pievieno sīpolus un fritē vēl 5 minūtes.

3

Iesit bļodā olas, pielej saldo krējumu, pieber pāris šķipsnu sāls un kul, līdz masa ir viendabīga.

4

Apceptos kartupeļus un sīpolus izņrm no katla, notecini eļļu, nedaudz padzesē, tad liec bļodā pie olām un samaisi, bet nesakul.

5

Pannā, kuru var likt cepeškrāsnī, sakarsē olīveļļu, lej uz tās kartupeļu olu masu un 5 minūtes cep uz vidējas uguns. Pēc tam liec pannu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep vēl 15 minūtes vai tik ilgi, kamēr kartupeļi ir mīksti.