Māstrihas pankūkas ar bekonu
Māstrihas pankūkas ar bekonu
Idejas brokastīm
2025. gada 7. janvārī, 10:00

Māstrihas pankūkas ar bekonu

Tā dēvētais Pannekoekenhuis apmeklējums ir gandrīz obligāts katram gardēdim, kurš apmeklē Holandi. Šādi krodziņi ir atrodami katrā valsts nostūrī. Pankūkas ir ļoti lielas, un desertā tās pasniedz ar āboliem vai sīrupu.

Pagatavošana

1

Miltus ieber bļodā, vidū izveido iedobīti, kur iesit olas un ieber sāli. Visu samaisi ar nelielu miltu daudzumu. Pamazām pielej pienu, lai veidojas šķidra mīkla.

2

Bekona šķēles liec pannā un apcep kraukšķīgas no abām pusēm. Pannā sakarsē eļļu un ieliec gaļas šķēlītes. Virsū uzlej 1/4 mīklas tā, lai mīkla izplūst. Cep uz vidējas uguns. Tiklīdz pankūkas maliņas sāk brūnēt, tā apgriez pankūku otrādi.

3

Uz pankūkas uzliec siera šķēles un cep 2 līdz 3 min. Ievieto krāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 100 grādiem. Izcep pārējās pankūkas un pasniedz siltas.