Omlete itāļu gaumē
foto: Shutterstock
Omlete itāļu gaumē
Idejas brokastīm
2025. gada 18. janvārī, 10:00

Omlete itāļu gaumē

Fritata (itāliski – frittata) ir itāļu kulinārijas klasika, kur bez olām iederas arī citi produkti: dārzeņi, sēnes, olīvas un jo sevišķi siers. Der gan rīvēts siers, gan krēmīgs mīkstais kazas siers, gan pasāļie fetas tipa sieri, taču vislabāk – vairāki kopā. Pateicoties sieram, mīkstajiem sieriem, fritata saglabājas sulīga arī pēc vairākām stundām. To mēdz ēst kā siltu, tā aukstu. Lieliski piemērota dažādu pāri palikušu produktu garšīgai izlietošanai. Ja nepatīk kazas siera īpatnējā garša, tā vietā tikpat labi var ņemt fetu vai fetaki tipa sieru.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Puravus sagriez plānās ripiņās, tomātus – mazos gabaliņos. Sieru sadrupini.

2

Olas sakul ar krējumu, sāli, pipariem un muskatriekstu.

3

Lielā pannā sakarsē eļļu un viegli apcep puravus. Pieber tomātus un pāris minūtes pasautē. Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.

4

Pielej sakultās olas. Uz mērenas uguns cep aptuveni 10 minūtes. Uzmanīgi apgriez uz otru pusi un cep vēl 5–7 minūtes.

5

Tikmēr garšaugus samaisi ar sadrupināto sieru. Pārber karstai virsiņai.