Kafijā marinēts steiks
foto: Shuttersock
Kafijā marinēts steiks
Gaļas ēdieni
2025. gada 13. jūnijā, 12:00

Kafijā marinēts steiks

Nevienam jau nav noslēpums, ka īstenam steikam nepieciešama laba, augstas kvalitātes gaļa. Tāpēc izvēlies labu liellopu gaļas gabalu un, lai uzlabotu tā garšas īpašības - iemarinē to kafijā.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Sīpolus un ķiplokus smalki sakapā. Pannā uzkarsē olīveļļu, apcep tajā sīpolus un ķiplokus un nedaudz atdzesē. Pievieno kafiju, sojas un Vorčesteras mērci, kārtīgi izmaisi.

2

Ieliec gaļu plastmasas maisiņā, pārlejot ar 1/2 marinādes. Maisiņu cieši aizsien, atbrīvojot to no gaisa. Novieto maisiņu ar gaļu ledusskapī vismaz uz 8 stundām, ik pa brīdim pagrozot.

3

Atlikušo marinādi uzglabā ledusskapī.

4

Gaļu izņem no marinādes, nosusini un cep uz grila 3 līdz 6 minūtes no katras puses - vai līdz tā gatava.

5

Atlikušo marinādi viegli uzkarsē un pasniedz kā piedevu steikam.