Jēra gaļas koftas
foto: Shutterstock
Jēra gaļas koftas
Gaļas ēdieni
Šodien 12:00

Jēra gaļas koftas

Ar koftām labi garšo grieķu jogurta mērce. To gatavo, sakuļot jogurtu ar sarīvētu ķiploku, sakapātu piparmētru, sarīvētu svaigu gurķi, drusciņu olīveļļas, laima miziņu un sulu, šķipsnu sāls un cukura.

Pagatavošana

30 min5 porcijas
1

Kumīnu un koriandru uzber uz pannas un viegli apgrauzdē. Sīpolu nomizo un smalki sakapā.

2

No maltās gaļas masas izveido 6 bumbas, ko izrullē garenās vālītēs. Garenvirzienā izdur katrai cauri koka iesmiņus – aiz tā varēs koftu turēt ēdot. Ieeļļo koftas, lai tās nepieliptu pie grila restītēm.

3

Ja koftas gatavo uz grila, cep tās no trim pusēm, 3–4 minūtes no katras. Ja cep krāsnī, liec koftas uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, lai tās nesaskaras. Cep grila režīmā 15 minūtes, ik pa laikam apgriežot, lai koftas apbrūnētu no visām pusēm.