Krāsnī cepti vistu šķiņķīši aprikožu glazūrā
foto: Shutterstock
Krāsnī cepti vistu šķiņķīši aprikožu glazūrā
Gaļas ēdieni
2025. gada 14. decembrī, 12:00

Krāsnī cepti vistu šķiņķīši aprikožu glazūrā

Marinādi-glazūru var izmantot, arī cepot veselu vistu. Tiesa, tā būs ilgāk jāmarinē un jācep. Ja vista cepšanās laikā sāk pārāk ātri apbrūnēt (jo marināde ir salda), pārsedz to ar cepampapīru vai foliju. Pagatavošanai vajadzēs 1 stundu + 1 stundu marinēšanai.

Pagatavošana

120 min4 porcijas
1

Sarīvē ķiploku. Liec to bļodā, pievieno sinepes, etiķi, soju un sajauc.

2

Šķinķīšus ar papīra dvieli nosusini un bagātīgi apsmērē ar ievārījuma maisījumu. Liec ledusskapī vismaz uz stundu, lai iemarinējas.

3

Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem. Vistu liec uz plāts, pārlej ar marinādi un cep 35–45 minūtes. (Cepšanas ilgums atkarīgs no šķiņķīšu izmēra.) Cepšanas laikā gaļu pāris reizes apsmērē ar marinādi un sulām, kas iztecējušas uz pannas.