Grilēti vistas šķiņķīši kormas mērcē
foto: Shutterstock
Grilēti vistas šķiņķīši kormas mērcē
Gaļas ēdieni
2025. gada 24. septembrī, 12:00

Grilēti vistas šķiņķīši kormas mērcē

Ja laikapstākļi vai vienkārši laika trūkums neļauj darboties ap grilu, gaļu var izcept cepeškrāsnī grila režīmā un pēc tam izkarsēt pannā. Pagatavošanai vajadzēs 1 stundu + vismaz 30 minūtes marinēšanai.

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Vistas šķiņķīšus nosusini un liec plēves maisiņā. Turpat ielej citrona sulu, jogurtu, eļļu un pieber sāli. Rūpīgi izmasē, lai marināde sajaucas un apklāj gaļu. Atstāj iemarinēties vismaz uz pusstundu, bet mierīgi vari atstāt ledusskapī uz nakti.

2

Dziļā pannā izkausē sviestu un sacep tajā sīki sagrieztu sīpolu un ķiploku, ingveru, smalki sagrieztu čili un mandeles.

3

Pieber kumīnu, koriandru, kurkumu, garam masalu un sāli. Izkarsē, līdz garšvielas sāk spēcīgi smaržot. Liec klāt sāli un jogurtu, kārtīgi samaisi un nogriez uguni zem pannas.

4

Vistu šķiņķīšiem nopurini lieko marinādi, liec tos uz restītēm un grilē mērenā karstumā 10 minūtes no katras puses.

5

Pārcel gaļu pannā, ko var likt uz restēm, un pārlej ar mērci. Liec pannu uz grila un ļauj tās saturam uzburbuļot. Sildi vēl mērenā karstumā apmēram 15 minūtes, līdz gaļa gatava. Pirms pasniegšanas dāsni pārkaisi ar sakapātu kinzu. Labi garšos ar rīsiem.