
Cūkgaļu uz pannas ātri apbrūnini. Pieber sāli un piparus. Apcepto gaļu samal gaļas mašīnā – tā iegūsi gludāku pildījuma tekstūru, un cepelīni labāk turēsies kopā. Vārītos kartupeļus izberz caur sietiņu.
Svaigos kartupeļus sarīvē ar sulu spiedi vai uz smalkās rīves. Iegūto sulu nostādini, šķidrumu nolej, bet apakšā nostājušos cieti pievieno kartupeļu masai. Ja rīvēji ar rokām, kartupeļus nospied, ļauj sulai nostāties un pēc tam rīkojies, kā aprakstīts iepriekš.
Liec bļodā abas kartupeļu masas, olas, 2 ēdk. cietes, 1 tējk. sāls un šķipsnu piparu. Visu samaisi.
Ņem pa 2 ēdk. gaļas un veido ciešas, iegarenas vālītes, ko rūpīgi ievīsti kartupeļu masā. Raugies, lai cepelīna iekšpusē nepaliktu gaiss.
Platā katlā uzvāri ūdeni. Palikušo cieti iejauc aukstā ūdenī un tad iekul vārošajā; tas nepieciešams, lai ūdens katlā kļūst mazliet ķīselīgs.
Saudzīgi laid sagatavotos cepelīnus karstajā ūdenī un vāri uz nelielas uguns 12–15 minūtes. Gatavus izcel ar putu karoti un pasniedz ar mērci.
Lai pagatavotu mērci, sagriez kubiņos kūpināto gaļu un cep pannā, līdz iztek tauciņi. Liec klāt krējumu, samaisi un uzkarsē. Ja nepieciešams, pieber sāli un piparus.