
Pīles krūtiņas nomazgā un nosusini. Ar asu nazi sagriez ādiņu rūtīs, iegriežot līdz tauku slānītim, bet neaizgriežot līdz liesumam. Ierīvē ar sāli un pipariem.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Uz plīts virsmas uzkarsē pannu, kuru var likt cepeškrāsnī. Taukvielas nelieto! Liec pannā krūtiņas ar ādu uz leju un cep 8 minūtes. No zemādas slānīša iztecēs tauki. Tad krūtiņas apgriez un cep vēl 2 minūtes.
Izņem plūmēm kauliņus. Pieturot gaļu, nolej taukus bļodiņā; tos citreiz varēsi izmantot kartupeļu cepšanai. Liec pie plūmes pannā pie gaļas un pannu – krāsnī. Cep apmēram 10 minūtes.
Kamēr pīle cepas, ielej katliņā sidru, pieliec cukuru, krustnagliņas un piparus. Strauji uzvāri un turpini vārīt, līdz šķidrums samazinājies vismaz uz pusi.
Pārlej gaļai un plūmēm sidra mērci un turpini cept vēl 5–8 minūtes.
Izņem pannu no krāsns. Ļauj pīlei pirms griešanas atpūsties 5–10 minūtes.