Cepta pīles krūtiņa ar plūmēm
foto: Shutterstock
Cepta pīles krūtiņa ar plūmēm
Gaļas ēdieni
2025. gada 10. septembrī, 12:00

Cepta pīles krūtiņa ar plūmēm

Pīles gaļa labi saskan ar saldskābu mērci vai piedevām, tāpēc plūmes var aizstāt ar āboliem vai persikiem.

Pagatavošana

30 min3 porcijas
1

Pīles krūtiņas nomazgā un nosusini. Ar asu nazi sagriez ādiņu rūtīs, iegriežot līdz tauku slānītim, bet neaizgriežot līdz liesumam. Ierīvē ar sāli un pipariem.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Uz plīts virsmas uzkarsē pannu, kuru var likt cepeškrāsnī. Taukvielas nelieto! Liec pannā krūtiņas ar ādu uz leju un cep 8 minūtes. No zemādas slānīša iztecēs tauki. Tad krūtiņas apgriez un cep vēl 2 minūtes.

3

Izņem plūmēm kauliņus. Pieturot gaļu, nolej taukus bļodiņā; tos citreiz varēsi izmantot kartupeļu cepšanai. Liec pie plūmes pannā pie gaļas un pannu – krāsnī. Cep apmēram 10 minūtes.

4

Kamēr pīle cepas, ielej katliņā sidru, pieliec cukuru, krustnagliņas un piparus. Strauji uzvāri un turpini vārīt, līdz šķidrums samazinājies vismaz uz pusi.

5

Pārlej gaļai un plūmēm sidra mērci un turpini cept vēl 5–8 minūtes.

6

Izņem pannu no krāsns. Ļauj pīlei pirms griešanas atpūsties 5–10 minūtes.