
Sīpolus un ķiplokus smalki sakapā, šķiņķi sagriez mazos gabaliņos. Gurķus nomizo, pārgriez gareniski uz pusēm, iztīri sēklas un sagriez gurķus 1 cm biezās šķēlēs.
Bļodā samīci malto gaļu ar ķiplokiem, pusi sīpolu, sinepēm, olu un rīvmaizi. Pieber 1 tējk. sāls un ½ tējk. maltu piparu.
Ar mitrām rokām veido mazas bumbiņas. Cepeškrāsnij piemērotā pannā uz plīts sakarsē 2 ēdk. eļļas, 3 minūtes apcep tajā gaļas bumbiņas, pēc tam liec pannu 170 grādu karstā krāsnī un cep 15 minūtes.
Platā katlā sakarsē atlikušo eļļu un apcep šķiņķa gabaliņus kraukšķīgus. Pievieno atlikušos sīpolus un viegli apcep. Pieber gurķus un pasautē 3–4 minūtes.
Pielej buljonu, uzvāri un uz lēnas uguns sautē 10 minūtes. Miltus iekul krējumā un iemaisi gurķu mērcē. Vāri vēl kādas 3 minūtes, pieber sāli, piparus un dilles.
Izceptās gaļas bumbiņas ieliec mērcē.