Maltās gaļas bumbiņas ar gurķu mērci
foto: Shutterstock
Maltās gaļas bumbiņas ar gurķu mērci
Gaļas ēdieni
2025. gada 2. augustā, 12:00

Maltās gaļas bumbiņas ar gurķu mērci

Piedevās ļoti labi garšo vārīti jaunie kartupeļi.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Sīpolus un ķiplokus smalki sakapā, šķiņķi sagriez mazos gabaliņos. Gurķus nomizo, pārgriez gareniski uz pusēm, iztīri sēklas un sagriez gurķus 1 cm biezās šķēlēs.

2

Bļodā samīci malto gaļu ar ķiplokiem, pusi sīpolu, sinepēm, olu un rīvmaizi. Pieber 1 tējk. sāls un ½ tējk. maltu piparu.

3

Ar mitrām rokām veido mazas bumbiņas. Cepeškrāsnij piemērotā pannā uz plīts sakarsē 2 ēdk. eļļas, 3 minūtes apcep tajā gaļas bumbiņas, pēc tam liec pannu 170 grādu karstā krāsnī un cep 15 minūtes.

4

Platā katlā sakarsē atlikušo eļļu un apcep šķiņķa gabaliņus kraukšķīgus. Pievieno atlikušos sīpolus un viegli apcep. Pieber gurķus un pasautē 3–4 minūtes.

5

Pielej buljonu, uzvāri un uz lēnas uguns sautē 10 minūtes. Miltus iekul krējumā un iemaisi gurķu mērcē. Vāri vēl kādas 3 minūtes, pieber sāli, piparus un dilles.

6

Izceptās gaļas bumbiņas ieliec mērcē.