
Iepriekšējā dienā noliec gaļas gabalu uz stabila koka dēlīša ar ādu augšup. Iegriez ādu ik pa centimetram, vēlams, paralēli ribiņām, jo tad būs vieglāk sagriezt gatavu cepeti. Ierīvē to viscaur ar sāli. Liec ledusskapī līdz nākamajai dienai.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 grādiem (bez ventilācijas). Gaļu apsmērē ar eļļu. Cepamajā traukā liec timiāna un rozmarīna zariņus, uz tiem – karbonādi ar ādu uz augšu. Cep 30 minūtes, tad samazini karstumu līdz 160 grādiem (bez ventilācijas) un cep vēl apmēram stundu.
Ja ādiņa nav vēl skaisti kraukšķīga, cepeti vēl pāris minūtes cep grila režīmā. Pirms sagriešanas ļauj gaļai vismaz 30 minūtes atpūsties. Lieliski garšos ar mārrutkiem vai ābolu mērci.
Zināšanai! Cepšanas ilgums atkarīgs no gaļas gabala biezuma. Vai cepetis ir gatavs, vislabāk noteikt ar gaļas termometru. Ja gribi vidēji izceptu, vidū jābūt 60 grādu, ja kārtīgi izceptu – 67 grādu temperatūrai.