Cūkgaļas karbonāde sinepju mērcē
foto: Shutterstock
Cūkgaļas karbonāde sinepju mērcē
Gaļas ēdieni
2025. gada 27. maijā, 12:00

Cūkgaļas karbonāde sinepju mērcē

Ja vēlies izteiktāku sinepju garšu, pievieno vairāk sinepju.

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Sagriez karbonādi pirksta platuma šķēlēs un katru apkaisi ar sāli un pipariem. Dziļā pannā vai katlā sakarsē olīveļļu un ātri apbrūnini karbonādes šķēles no abām pusēm. Noliec malā.

2

Katlā, kurā apcepi karbonādes, lej buljonu un uzsildi, tad liec tajā apceptās karbonādes. Sutini 6 minūtes, tad apgriez karbonādes uz otru pusi, uzliec katlam vāku un turpini sutināt vēl 10 minūtes. Izņem karbonādes no katla un liec bļodā, pārklāj to ar foliju, lai gaļa neatdziest.

3

Šķidrumā, kurā sutinājās gaļa, iemaisi sinepes. Sagriez sviestu 6 daļās un pievieno pa vienam gabalam katla saturam. Pieber sāli un garšvielas. Liec karbonādes atpakaļ katlā, pielūko, lai tās būtu iegrimušas mērcē, un ļauj pāris minūtes pastāvēt, lai garšas sadraudzējas.