Krāsnī cepta cūkas fileja
foto: Shutterstock
Krāsnī cepta cūkas fileja
Gaļas ēdieni
2025. gada 28. aprīlī, 12:00

Krāsnī cepta cūkas fileja

Fileja skaitās vislabākais gaļas gabals, un pret to ir jāizturas ar uzmanību un cieņu. Tā kā filejai ir ļoti mīksta un delikāta struktūra, tā neprasa ilgu cepšanu. Galvenais – nepārcept, lai tā nekļūst sausa. Te būs recepte, kā visvienkāršāk un visgaršīgāk cept fileju. Ja gaļa paliek pāri, no tās nākamajā dienā vari pagatavot gardas sviestmaizes vai salātus.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Uzkarsē krāsni līdz 185 grādiem. Fileju ierīvē ar sāli, pipariem un sarīvētu ķiploku, iezied ar eļļu.

2

Uz pannas vidējā karstumā apbrūnini gaļu no visām pusēm. Tad pārcel to cepamtraukā un liec krāsnī uz 18–22 minūtēm. Temperatūrai gabala biezākajā vietā jābūt 63–65 grādiem. Uzmanīgi patausti ar roku – gaļai vajadzētu piemist nelielai pretestībai; tai vairs nevajadzētu būt jēli mīkstai.

3

Izņem no krāsns, apsedz ar foliju un ļauj filejai atpūsties vismaz 10 minūtes. Pa šo laiku tā uzsūks visas sulas; griežot pārāk karstu, tās izplūstu uz dēlīša. Fileju griez biezās šķēlēs.