Vistu aknas krēmīgā sēņu mērcē
foto: Shutterstock
Vistu aknas krēmīgā sēņu mērcē
Gaļas ēdieni
2025. gada 16. janvārī, 12:00

Vistu aknas krēmīgā sēņu mērcē

Šis ir bagātīgs ēdiens ar intensīvu garšu. Piedevās iederēsies rīsi vai kartpeļu biezenis.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Aknas pārgriez uz pusēm, nogriez redzamos taukus. Smalki sagriez sīpolu un ķiploku. Sēnes sagriez 4 daļās.

2

Pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu, pievieno sagriezto sīpolu un sautē 5–6 minūtes, līdz tas ir zeltains.

3

Ber klāt sēnes un cep 6 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.

4

Pielej pienu un pieliec krēmsieru. Maisot sautē uz vidējas uguns 5 minūtes.

5

Pieber sāli un piparus, pievieno aknas un uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, turpini vārīt vēl 8–10 minūtes.

6

Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un pētersīļus, noņem pannu no uguns un pasniedz.