Vista medus un sezama marinādē
foto: Shutterstock
Vista medus un sezama marinādē
Gaļas ēdieni
2025. gada 11. janvārī, 12:00

Vista medus un sezama marinādē

Marinēta vistiņa bieži vien saistās ar grilu un grilēšanu, bet tikpat labi to var cept cepeškrāsnī. Pamēģini ierastā etiķa, citrona un majonēzes vietā izmantot kaut ko citu – iegaršosies! Vajadzēs 1 stundu un 30 minūtes + 2 stundas iemarinēšanai

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Bļodā liec smalki rīvētu citrona miziņu un arī sulu, medu, sezama sēklas, ingveru, rīvētu ķiploku un sojas mērci. Samaisi un ar maisījumu ierīvē vistu. Liec ledusskapī vismaz uz 2 stundām, lai marinējas.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 185 grādiem. Ar lina vai kokvilnas auklu piesien spārnus pie vistas ķermeņa, lai tie neapdeg. Ar citu auklas gabalu sasien kopā stilbiņus.

3

Liec vistu cepamajā traukā; ja ir restītes, vari likt uz tām. Tās nodrošinās labāku gaisa cirkulāciju ap vistu, un ādiņa apcepsies kraukšķīgāka.

4

Cep vistu krāsnī apmēram 1 stundu un 10 minūtes. Gatavības noteikšanai var izmantot termometru – biezākajā vietā gaļas temperatūrai vajadzētu sasniegt vismaz 75 grādus.