Saldi pikantie vistu spārniņi
foto: Shutterstock
Saldi pikantie vistu spārniņi
Gaļas ēdieni
2024. gada 19. decembrī, 12:00

Saldi pikantie vistu spārniņi

Tik gardi, sulīgi un kraukšķīgi! Ja pēc notiesāšanas rodas vēlme aplaizīt pirkstus, droši tā arī dari!

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Vistas spārniņus nomazgā un nosusini ar papīra dvieli.

2

Pārber spārniņus ar sausajām garšvielām un pievieno eļļu, kārtīgi samaisi un atstāj istabas temperatūrā 20–30 minūtes marinēties.

3

Kad spārniņi iemarinējušies, apcep tos pannā sakarsētā eļļā, līdz tie kļūst viegli brūni.

4

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Spārniņus liec uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru, un cep krāsnī 15–20 minūtes.

5

Kamēr spārniņi cepas, gatavo glazūru. Izspied ķiploku caur spiedi un liec katliņā. Pievieno pārējās sastāvdaļas un rūpīgi izmaisi. Karsē uz lēnas uguns, līdz izveidojas lipīga glazūra.

6

Kad spārniņi gatavi un gaļa sāk atdalīties no kauliem, ņem tos ārā no krāsns un katru bagātīgi apsmērē ar glazūru.