Viltotās irbītes
Gaļu sagriez glītās šķēlēs un izklapē. Speķi sagriez sīkās, plānās strēmelītēs un ietin appiparotās un apsālītās gaļas šķēlēs. Veltnīšus apsien ar diegu.
Pannā sakarsē sviestu un apcep veltnīšus brūnus.
Pārliec katliņā, pielej šķidrumu no pannas un uz lēnas uguns izsutini mīkstus. Izņem laukā un noņem diegus.
Katliņā ielej ūdeni vai buljonu – atkarībā no tā, cik biezu vai plānu mērci vēlies. Vāri, līdz visi gaļas krikumiņi ir atdalījušies no malām. Iemaisi miltus un krējumu un uzvāri. Salej mērces traukā.
Irbītes kārto garenā traukā un pārlej ar mērci. Līdzās kārto vārītus kartupeļus.