Viltotās irbītes
foto: Shutterstock
Viltotās irbītes
Gaļas ēdieni
2024. gada 4. decembrī, 12:00

Viltotās irbītes

Viltotās irbītes – vienkāršā pamatrecepte. Īstenībā tie ir veltnīši, ko tradicionāli gatavo no teļa gaļas, bet tikpat labi var ņemt arī vērša un cūkas gaļu, pat vistas fileju.

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Gaļu sagriez glītās šķēlēs un izklapē. Speķi sagriez sīkās, plānās strēmelītēs un ietin appiparotās un apsālītās gaļas šķēlēs. Veltnīšus apsien ar diegu.

2

Pannā sakarsē sviestu un apcep veltnīšus brūnus.

3

Pārliec katliņā, pielej šķidrumu no pannas un uz lēnas uguns izsutini mīkstus. Izņem laukā un noņem diegus.

4

Katliņā ielej ūdeni vai buljonu – atkarībā no tā, cik biezu vai plānu mērci vēlies. Vāri, līdz visi gaļas krikumiņi ir atdalījušies no malām. Iemaisi miltus un krējumu un uzvāri. Salej mērces traukā.

5

Irbītes kārto garenā traukā un pārlej ar mērci. Līdzās kārto vārītus kartupeļus.