Pupiņas uz nakti iemērc aukstā ūdenī, pēc tam noskalo un notecini.
Desiņas sagriez ripiņās. Vistas stilbiņus atdali no šķiņķīšiem un visus gabalus ierīvē ar sāli, pipariem un papriku.
Rožkāpostus pārgriez uz pusēm. Nomizotus ķiplokus un sīpolus, kā arī timiāna lapiņas sakapā.
Lielā katlā sakarsē eļļu, ieber desiņas un uz straujas uguns maisot apcep 2 minūtes, pēc tam izņem visu no pannas.
Pannā karstajās taukvielās ieliec vistas gabalus, apcep pa 5 minūtēm no katras puses un izņem. Ieber sīpolus un ķiplokus un apsautē.
Pievieno desiņas, rožkāpostus, pupiņas, pusi timiāna, lauru lapas, tomātus un 250 ml ūdens, sāli un piparus. Virsū liec vistas gabalus. Uzvāri, uzliec vāku un uz nelielas uguns turpini vārīt stundu un 15 minūtes. Noņem vāku un sautē vēl 10–15 minūtes.
Sakul krējumu ar citronu sulu, sāli un pipariem, pārkaisi ar atlikušajām timiāna lapiņām. Pasniedz piedevās pie cassoulet.