Vistas pīrāgs ar dārzeņiem angļu gaumē
foto: Shutterstock
Vistas pīrāgs ar dārzeņiem angļu gaumē
Gaļas ēdieni
2024. gada 22. novembrī, 12:00

Vistas pīrāgs ar dārzeņiem angļu gaumē

Vārds pīrāgs ne visu tautu pārstāvjiem asociējas ar mums tik iecienīto speķa pīrāgu. Piemēram, slāvu valodās runājošās zemēs pīrāgs saistās ar saldu maizīti ar pildījumu, bet angliski runājošajiem tas ir cepamtraukā cepts mīklas un mērces apvienojums. Līdz šim angļu pīrāgi pie mums nebija īpaši iecienīti, bet ir laiks to mainīt. Šie pīrāgi ir ne tikai garšīgi, bet arī sātīgi un ļoti piemēroti rudenīgām pusdienām vai vakariņām. Zināšanai! Uz mērces var klāt tādu mīklu, kāda labāk tīk: smilšu vai kārtaino mīklu, vai pat kartupeļu biezeni.

Pagatavošana

75 min7 porcijas
1

Vistas fileju sagriez strēmelītēs, puravu plānās ripiņās. Pannā izkausē sviestu un tajā ātri apcep vistas fileju. Iepurini miltus un apcepini, ja nepieciešams, pievienojot vēl nedaudz sviesta. Pielej krējumu un pienu un žigli samaisi, lai viss sabiezē gludenā mērcē. Piebirdini nedaudz sāls un piparu.

2

Iemaisi mērcē puravu, zaļos zirnīšus un pētersīļus. Pievieno muskatriekstu un mērci uzvāri. Pagaršo. Ja nepieciešams, pieber sāli vai garšvielas.

3

Iegūto vistas un dārzeņu mērci lej karstumizturīgā traukā un izlīdzini. Sakul olu un ar to apsmērē trauka malu. Izrullē kārtaino mīklu. Pārklāj mērci ar mīklu un pielipini to arī pie trauka malām. Lieko mīklu nogriez.

4

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Apzied virspusi ar palikušo olu un cep pīrāgu apmēram 20 minūtes. Gatavam pīrāgam mīkla virspusē ir glīti uzpūtusies un zeltaina.

5

Ar nazi sagriez mīklas garoziņu gabalos, tad ņem pīrāgu ārā no trauka un liec uz šķīvja.