foto: Shutterstock
Vistas fileju sagriez 2 cm lielos gabaliņos. Mazākus šampinjonus pārgriez uz pusēm, lielākus sagriez četrās daļās. Notīrītu puravu sašķēlē ripiņās. Ābolus griez četrās daļās, izgriez serdi, pēc tam sagriez plānās šķēlītēs un apslaki ar citronu sulu.
Dziļā pannā sakarsē 2 ēdk. eļļas, ieliec vistu un cep aptuveni 5 minūtes. Pārkaisi ar sāli, pipariem un papriku un izņem no pannas.
Ielej atlikušo eļļu un apcep šampinjonus. Pārliec bļodā.
Pannā ber puravus, žigli apcep un arī izņem laukā. Pannā ielej krējumu un vīnu, pievieno garšvielas un uzkarsē. Pakāpeniski iemaisi sviestu, bet neuzvāri.
Mērcei pievieno ābolus, šampinjonus, puravus un vistas gabaliņus. Uzkarsē, bet neuzvāri.