foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 13. septembrī, 12:00

Makaronu un maltās gaļas sacepums

Sacepuma mērcei var pievienot sakapātu rozmarīnu vai timiānu un gatavu sacepumu pārkaisīt ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Makaronus ber verdošā sālsūdenī, izvāri atbilstoši norādei uz iesaiņojuma, nokās un notecini.

2

Sīpolus nomizo un sakapā. Lielā pannā sakarsē eļļu un apsautē sīpolus caurspīdīgus. Pievieno malto gaļu un uz straujas uguns apcep. Iemaisi tomātu mērci, sāli, piparus un papriku.

3

Pievieno makaronus un samaisi. Pildi sacepumu veidnē.

4

Buljonu sakarsē, iemaisi svaigo sieru, lai izkūst. Pēc tam iemaisi arī krējumu, sāli, piparus un aukstā ūdenī iejauktu cieti.

5

Pārlej makaronu un gaļas maisījumam un pārkaisi rīvēto sieru.

6

Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 20–30 minūtes.