foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 27. oktobrī, 12:00

Ķirbju un gaļas sautējums aukstam laikam

0

Asākai, tātad sildošākai garšai vari pievienot arī maltus čili piparus vai veselas čili pākstis. Ļoti labi garšo gan ar prāvu ciabattas šķēli, gan vārītiem kartupeļiem un rīsiem.

Pagatavošana

150 min4 porcijas
1

Ķiplokus nomizo un sakapā. Sīpolus nomizo, mazākos atstāj veselus, lielākos pārgriez uz pusēm. Gaļu un ķirbjus sagriez gabaliņos.

2

Lielā katlā ar biezu dibenu (vai tā dēvētajā pīlē) sakarsē 2 ēdk. eļļas un uz straujas uguns maisot apcep gaļu. Pārkaisi ar sāli un pipariem, samaisi un izņem no pannas.

3

Pannā sakarsē atlikušo eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus. Iemaisi tomātu biezeni.

4

Pielej vīnu un uzvāri. Ieliec atpakaļ gaļu, pievieno rozmarīnu un buljonu. Uz lēnas uguns sautē kādas 2 stundas.

5

20 minūtes pirms sautēšanas beigām ieber ķirbjus, pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.