Liellopu fileja ar melleņu mērci
Liellopu fileja ar melleņu mērci
Gaļas ēdieni
2025. gada 20. jūlijā, 12:00

Liellopu fileja ar melleņu mērci

Šis nu ir viens patiesi garšīgs liellopa filejas pagatavošanas veids. Ja ir pieejams medījums (buks), arī to var pagatavot šādā veidā.

Pagatavošana

4 porcijas
1

Sajauc sarkano vīnu ar ar upeņu sīrupu. Ieliec filejas gabalus traukā ar augstām malām, pārlej ar vīna un sīrupa maisījumu. Novieto fileju ledusskapī uz divām stundām. Ik pa laikam filejas gabalus apgriez.

2

Sagriez kartupeļus daiviņās un vāri 10 minūtes sālītā ūdenī. Tad nolej ūdeni un atdzesē kartupeļus zem auksta ūdens strūklas. Izņem iemarinētos filejas gabalus no ledusskapja. Marinādi pārlej katlā un uzvāri. Pievieno siltu liellopu buljonu un turpini vārīt, līdz buljons sasniedz sīrupa konsistenci. Pievieno mellenes un vāri vēl minūti, tad atstāj siltā vietā, lai nostājas.

3

Uz pannas izkausē sviestu un apcep kartupeļus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno kļavu sīrupu, lai kartupeļi mazliet karamelizējas. Uz pannas uzlej izkausētu sviestu un uz lielas uguns apcep marinēto fileju ~ 2-4 minūtes no katras puses.

4

Pasniedz ar karamelizētajiem kartupeļiem, pārlejot ar melleņu mērci.