Dedzināta cukura saldējums.
foto: PantherMedia / Ingrid Balabanova
Dedzināta cukura saldējums.
Deserti
2024. gada 9. novembrī, 10:00

Dedzināta cukura saldējums

Protams, daudzi teiks: "Kam šādi laiku terēt? Aizeju uz veikalu un nopērku jebkādu saldējumu, turklāt vēl lētāk!" Mēs necenšamies apgalvot pretējo. Lētāk? Varbūt! Taču ne veselīgak un garšīgāk! Pagatavo saldējumu pati un izbaudi īsta saldējuma garšu!

Pagatavošana

20 min6 porcijas
1

Katliņā ieber 2 ēd.k. cukura un uz mazas uguns karsē, līdz cukurs kļūst brūns. Pielej verdošu ūdeni, uzvāra un atdzesē.

2

Olu dzeltenumus saputoar pārejo cukuru. Saldo krējumu sakuļ stngrās putās. Samaisa olu dzeltenumus, dedzināta cukura šķīdumu, putukrējumu un riekstus, liek saldētavā uz pāris stundām.

3

Ik pēc 15-20 minūtēm masu vajadzētu samaisīt.

4

Pasniedz ar svaigām ogām.