Ceptas vīģes ar medu un timiānu
foto: Shutterstock
Ceptas vīģes ar medu un timiānu
Deserti
2025. gada 24. aprīlī, 10:00

Ceptas vīģes ar medu un timiānu

Vīģes un medus labi sader ar kazas un aitas sieru, tādēļ bagātīgākam baudījumam uz izceptajām vīģēm var uzlikt pa karotītei svaigā kazas siera.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Krāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Ar asu nazi krusteniski iegriez katras vīģes augšpusē. Iegriezuma vietā ieliec divās daļās sagrieztu timiāna zariņu. Atlikušos zariņus smalki sakapā.

2

Nelielā cepamplātī ieklāj cepampapīru tā, lai malas varētu uzlocīt uz augšu. Liec vīģes uz plāts, katru apslaki ar ēdamkaroti medus un pārkaisi ar sakapāto timiānu.

3

Liec krāsnī un cep 20 minūtes. Uz katra šķīvīša liec pa 2 vīģēm un apslaki ar sīrupu no plāts.