Karameļu jogurts bengāliešu gaumē
foto: Shutterstock
Karameļu jogurts bengāliešu gaumē
Deserti
2025. gada 9. aprīlī, 10:00

Karameļu jogurts bengāliešu gaumē

Tradicionāli šo desertu pasniedz māla bļodiņās un liek galdā gandrīz katrā lielākā maltītē. Jogurta garšu var bagātināt ar garšvielām, piemēram, ar kardamonu, safrānu, kanēli. Lai pagatavotu desertu 4 personām, vajadzēs 30 minūtes + 15 stundas biezināšanai un dzesēšanai.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Kondensēto pienu ar un bez cukura iepildi katlā un uz mērenas uguns uzvāri. Samazini karstumu pavisam mazu un, ik pa laikam apmaisot, vāri 10 minūtes.

2

Citā katliņā uz lēnas uguns izkausē cukuru, līdz tas sāk karamelizēties, un noņem no uguns. Pievieno pienam un rūpīgi samaisi.

3

Kad piena maisījums mazliet padziest, bet vēl ir silts, iemaisi gaisīgi sakultu jogurtu.

4

Pildi četros mazos trauciņos, pārklāj ar pārtikas plēvi un noliec siltā vietā uz 8–10 stundām vai visu nakti, līdz deserts sabiezē. Pēc tam vēl uz 4–5 stundām ieliec ledusskapī.