Krāsnī cepti kartupeļi ar siļķu mērci
Krāsnī cepti kartupeļi ar siļķu mērci
Dārzeņu ēdieni
2025. gada 21. februārī, 12:00

Krāsnī cepti kartupeļi ar siļķu mērci

Par kartupeļu dzimteni tiek uzskatīta Dienvidamerika, Peru, Bolīvijas un Čīles reģions, kur jau pirms vairāk kā 10 000 gadiem (pēc citiem avotiem jau pirms 14 000 gadiem) senās indiāņu ciltis šo kultūraugu ir audzējušas pārtikai.No 16 gadsimta kartupeli zin arī Eiropā. Latvijā vidēji gada laikā viens iedzīvotājs patērē 100 kg kartupeļu! Šeit vēl viens veids kā tos pagatavot.

Pagatavošana

6 porcijas
1

Kartupeļus nomazgā, ietin katru folijā un cep 220 grādos apmēram 40-50 min. (viss atkarīgs no šķirnes un izmēra).

2

Siļķi sagriez kubiņos. Pievieno krējumu, sinepes un smalki sakapātus lokus.

3

Siltus kartupeļus atbrīvo no follijas, iegriez un pārlej ar mērci.