Pākšu pupiņas ar brūninātu sviestu un mandelēm
foto: Shutterstock
Pākšu pupiņas ar brūninātu sviestu un mandelēm
Dārzeņu ēdieni
2025. gada 26. septembrī, 12:00

Pākšu pupiņas ar brūninātu sviestu un mandelēm

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Pākšu pupiņām nogriez kātiņus un tvaicē vai vāri sālsūdenī 10 minūtes (gatavošanas laiks var atšķirties atkarībā no pupiņu šķirnes, brieduma pakāpes un izmēra). Nepārvāri – pupiņām nav jābūt pilnībā mīkstām. Nosusini un paturi siltumā.

2

Pannā izkausē sviestu ar šķipsnu sāls un uz mazas uguns tajā apcep mandeles, līdz tās ir gaiši brūnas. Liec klāt pupiņas un kārtīgi izkarsē, apviļājot sviestā. Pārkaisi ar pētersīļiem un pasniedz.