Lazanja ar baklažāniem
foto: Shutterstock
Lazanja ar baklažāniem
Dārzeņu ēdieni
2025. gada 15. septembrī, 12:00

Lazanja ar baklažāniem

Dārzeņiem bagāts sātīgs ēdiens, kas iederēsies gan vakariņās, gan pusdienās. Šādi baklažānus ēd pat tie, kam citos veidos tie negaršo. Baklažānu vietā var izmantot arī cukīni.

Pagatavošana

90 min7 porcijas
1

Baklažānus sagriez plānās šķēlēs. Ķiploku sarīvē un samaisi ar eļļu un sāli. Ar šo maisījumu viegli apsmērē baklažāna šķēles. Apcep tās uz grila vai pannas.

2

Mocarellu saplūkā vai sarīvē, tomātus sagriez plānās ripās.

3

Lai pagatavotu mērci, eļļā apcep sakapātu ķiploku; pievieno konservētus tomātus, cukuru, balzametiķi un baziliku. Vāri 5 minūtes. Ja nepieciešams, ar dakšiņu saspaidi tomātus.

4

Ielej taisnstūra formā nedaudz mērces. Ieklāj vienā kārtā lazanjas plāksnes, uz tām liec trešo daļu baklažānu šķēļu, tad – trešo daļu tomātu un uzlej trešo daļu mērces. Uzkaisi ceturto daļu mocarellas. Tāpat atkārto vēl 2 reizes.

5

Virspusē liec atlikušo mocarellu un pārkaisi lazanju ar sieru.

6

Cep krāsnī 180 grādos 40 minūtes. Pirms griez gabalos, ļauj lazanjai 10 minūtes atpūsties.