
Baklažānus sagriez plānās šķēlēs. Ķiploku sarīvē un samaisi ar eļļu un sāli. Ar šo maisījumu viegli apsmērē baklažāna šķēles. Apcep tās uz grila vai pannas.
Mocarellu saplūkā vai sarīvē, tomātus sagriez plānās ripās.
Lai pagatavotu mērci, eļļā apcep sakapātu ķiploku; pievieno konservētus tomātus, cukuru, balzametiķi un baziliku. Vāri 5 minūtes. Ja nepieciešams, ar dakšiņu saspaidi tomātus.
Ielej taisnstūra formā nedaudz mērces. Ieklāj vienā kārtā lazanjas plāksnes, uz tām liec trešo daļu baklažānu šķēļu, tad – trešo daļu tomātu un uzlej trešo daļu mērces. Uzkaisi ceturto daļu mocarellas. Tāpat atkārto vēl 2 reizes.
Virspusē liec atlikušo mocarellu un pārkaisi lazanju ar sieru.
Cep krāsnī 180 grādos 40 minūtes. Pirms griez gabalos, ļauj lazanjai 10 minūtes atpūsties.