Klasiski pildītie kabači ar gaļu tomātu mērcē
foto: Shutterstock
Klasiski pildītie kabači ar gaļu tomātu mērcē
Dārzeņu ēdieni
2025. gada 17. augustā, 12:00

Klasiski pildītie kabači ar gaļu tomātu mērcē

Pildīšanai un cepšanai labāk izvēlies vidēja lieluma nepāraugušus kabačus. Ja gribas pikantāku garšu, pirms pildījuma ielikšanas kabaču pusītēs iekaisi maltus čili piparus vai ingveru.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Sīpolus un ķiplokus nomizo un sakapā. Pannā sakarsē eļļu un viegli apsautē sīpolus un ķiplokus.

2

Pievieno gaļu, garšvielas un tomātus. Sautē, līdz šķidrums iztvaiko.

3

Kabačus pārgriez gareniski uz pusēm un iztīri sēklotni.

4

Iedobes piepildi ar maltās gaļas maisījumu.

5

Liec ieeļļotā cepešpannā, ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes.

6

Izņem no krāsns un pārkaisi sieru. Turpini cept vēl 5–10 minūtes.