Zinīšu un burkānu sautējums
foto: Shutterstock
Zinīšu un burkānu sautējums
Dārzeņu ēdieni
2025. gada 15. jūnijā, 12:00

Zinīšu un burkānu sautējums

Šo sautējumu var pasniegt gan kā piedevu, gan kā pamatēdienu.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Nomizo burkānu un sagriez nelielos kubiņos.

2

Katliņā izkausē sviestu un apcep tajā burkānus un raudeni. Pielej ap 100 ml ūdens, uzliec vāku un uz lēnas uguns sutini, līdz burkāni mīksti. Pieber zirnīšus un sutini vēl 5 minūtes. Pielej krējumu un uzvāri.

3

Katliņā uzmanīgi iepurini miltus un iemaisi tā, lai neveidojas kunkulīši. Miltus var iesijāt ar sietiņu – tā būs vieglāk iemaisīt. Pieber sāli un piparus. Visu samaisi, ļauj, lai sautējums uzmet burbuli, tad noņem no uguns. Ļauj tam atpūsties 5 minūtes – sautējums vēl sabiezēs.