
Kāļu un kartupeļu sacepums
Kāļus un kartupeļus nomizo un sagriez ļoti plānās šķēlēs. To viegli izdarīt ar rīvi – mandolīnu. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sameklē cepamtrauku ar pietiekami augstām malām, kurā ietilptu sagrieztie dārzeņi.
Sasmalcini ķiploku. Pannā izkausē sviestu un uz mazas uguns 2 minūtes tajā karsē rozmarīnu un sasmalcinātu ķiploku. Pārlej sviestu cepamatraukā, ieber tajā arī dārzeņus un kārtīgi apmaisi. Tad nolīdzini virsmu, uzlej dārzeņiem buljonu un pārkaisi ar sieru.
Cep krāsnī aptuveni stundu, līdz dārzeņi mīksti. Pasniedz gan kā atsevišķu ēdienu, gan kā piedevu gaļas ēdienam.