Risoto ar kartupeļiem
foto: Shutterstock
Risoto ar kartupeļiem
Dārzeņu ēdieni
2025. gada 8. martā, 12:00

Risoto ar kartupeļiem

Nebaidies no šī itāļu ēdiena, jo to itin viegli var pagatavot mājās.

Pagatavošana

60 min5 porcijas
1

Kartupeļus nomizo, sagriez 1 ½ cm lielos kubiņos un izvāri gatavus. Nokās un pietaupi ūdeni, kurā kartupeļi vārījās.

2

Smalki sagriez sīpolus, ķiplokus, čili. Uzkarsē katlā olīveļļu un sasutini tajā sīpolus, ķiplokus un čili. Pieber rīsus un rūpīgi apmaisi, lai visi rīsu graudi ieeļļojas.

3

Pielej baltvīnu un, uz lēnas uguns vārot, ļauj rīsiem to gandrīz pilnībā absorbēt. Tad pielej 1 kausu ūdens, kurā vārījās kartupeļi, un turpini vārīt. Kad rīsi ūdeni uzsūkuši, atkal pielej klāt 1 kausu. Tieši šādā veidā rīsi vienmērīgi uzņems šķidrumu, kļūstot ļoti krēmīgi, kas ir laba risoto pazīme. Kopumā rīsu vārīšana varētu aizņemt apmēram pusstundu. Gataviem rīsiem jābūt krēmīgi mīkstiem, bet ne izjukušiem.

4

Kad rīsi gatavi, iemaisi tajos kartupeļus un kārtīgi sakul, lai kartupeļi gandrīz pilnībā izjūk. Sarīvē sieru un kopā ar kubiņos sagrieztu sviestu un saldo krējumu pievieno rīsu masai. Pagaršo un pēc nepieciešamības pievieno sāli un maltus baltos piparus. Pasniedzot katru porciju var pārkaisīt ar labas kvalitātes sadrupinātiem kartupeļu čipsiem.