
Burkānus nomizo un sarīvē skaidiņās.
Sautējamajā katlā liec ķimenes, krustnagliņas, lauru lapas, kanēli, papriku un piparus. Kārtīgi izkarsē, lai garšvielas kļūst smaržīgas. Pieliec tomātu pastu, burkānus un maisot maķenīt piededzini.
Pievieno kāpostus. Ja kāpostiem nav daudz sulas, pielej mazliet ūdens, lai sautējoties tie nepiedegtu. Samaisi kopā ar katla saturu. Uzvāri, uzliec vāku un sutini uz lēnas uguns apmēram 2 stundas. Ik pa laikam apmaisi.
Kad kāposti mīksti, noņem katlu no uguns un tā vietā liec nelielu panniņu, kurā sabrūnini cukuru. Brūno cukuru iemaisi kāpostos. Cukura daudzums atkarīgs no tā, cik skābi kāposti gadījušies. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz sāls.