Ķirbi iztīri, nomizo un sagriez kubiņos. Liec tos uz plāts, apjauc ar eļļu un cep krāsnī 200 grādu temperatūrā 15 minūtes, līdz ķirbis mīksts.
Sīpolu notīri un sīki sagriez, sieru sarīvē. Liec katliņā sviestu un 2–3 minūtes tajā sutini sīpolu. Pievieno miltus un cep vēl 2 minūtes. Strauji lej klāt pienu un kārtīgi sakul, lai neveidojas kunkuļi. Nepārtraukti maisot, turpini karsēt, līdz mērce uzvārās. Iekul sinepes, sāli, ⅔ sarīvētā siera un salviju.
Vāri makaronus, kā norādīts pamācībā. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Samaisi makaronus ar mērci un cepto ķirbi. Liec visu cepamtraukā, pārkaisi ar atlikušo sieru un cep apmēram 15 minūtes, līdz virsiņa skaisti apbrūnējusi.