Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Baklažānus sadursti ar dakšiņu un tvaicē caurdurī virs ūdens 30 minūtes, pēc tam pārgriez uz pusēm, izņem mīkstumu un rupji sakapā.
Kamēr baklažāni tvaicējas, nomizo un smalki sagriez ķiplokus, sīki sakapā čili un noplūc timiāna lapiņas.
Lielā pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu, pievieno ķiplokus, timiānu, baklažānu, čili un sautē 10 minūtes.
Liec klāt tomātus un pielej balzametiķi.
Pievieno lielāko daļu bazilika lapiņu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāri uz lēnas uguns 10 minūtes vai līdz mērce ir sabiezējusi, pagaršo un pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Sarīvē parmezānu un pusi Čedaras siera, otru pusi sagriez plānās šķēlēs.
Cepamtraukā liec mērces kārtu, viegli pārkaisi ar rīvētu sieru, pārklāj ar lazanjas loksnēm, tad atkārto visu vēl divas reizes. Pabeidz ar mērces kārtu, pārkaisi ar atlikušo rīvēto sieru un pa virsu izkārto Čedaras siera šķēles.
Cep cepeškrāsns apakšā nodalījumā 25–30 minūtes, līdz lazanja ir zeltaini brūna.
Izņem no krāsns, pārber atlikušo baziliku, apslacini ar olīveļļu un pasniedz.