Torshi – krāsaini marinēti dārzeņi
foto: Shutterstock
Torshi – krāsaini marinēti dārzeņi
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 28. decembrī, 12:00

Torshi - krāsaini marinēti dārzeņi

Klasiska marinētu dārzeņu piedeva ceptai un grilētai gaļai. Atkarībā no reģiona dārzeņu variācijas atšķiras, taču pamatā vienmēr ir burkāni, selerijas un ziedkāposti, reizēm arī gurķi. Ja šī marināde šķiet par maigu (bet mums diezin vai tā šķitīs), pievieno 2–4 sasmalcinātas kaltētas čili pākstis. Vajadzēs trīs dienas marinēšanai.

Pagatavošana

5 porcijas
1

Lielā bļodā ielej etiķi un ūdeni, pievieno sāli un pārējās garšvielas un maisi, līdz cukurs izkūst.

2

Ziedkāpostu sadali rozetēs, burkānus nomizo un sagriez 2 cm lielos gabaliņos. Seleriju kātus notīri un arī sagriez 2 cm lielos gabaliņos. Redīsu nomizo, pārgriez gareniski uz pusēm un sagriez puscentimetru biezās šķēlītēs. Sīpolu un ķiplokus nomizo un arī sagriez šķēlītēs.

3

Ieber dārzeņus marinādē, samaisi un, ja vajag, pieber vēl nedaudz cukura. Pārklāj ar foliju un atstāj vismaz uz trim dienām istabas temperatūrā, lai ievelkas.