Gatavo mīklu. Bļodā iesijā miltus un pievieno mīkstu sviestu. Ar pirkstiem mīci mīklu tik ilgi, līdz viss sviests ir iestrādāts miltos un izveidojas drupana mīkla.
Mīklai pievieno olu, 4 ēdk. auksta ūdens un šķipsniņu sāls. Ar rokām mīci mīklu, līdz tā ir viendabīga, bet joprojām nedaudz drupana. No gatavās mīklas izveido bumbiņu, ietin to pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz 40 minūtes, bet vislabāk uz 2 stundām.
Nokaisi darba virsmu ar miltiem un izrullē sagatavoto mīklu ½ cm biezumā. Tartes veidni ietauko, ieklāj tajā izrullēto mīklu un sadursti to ar dakšiņu. Kārtīgi piespied mīklu pie rievotajām formas malām un nogriez lieko mīklu, lai tā neiet pāri veidnes malām.
Mīklai uzliec cepampapīru, uzber pupiņas vai speciālas konditorejas bumbiņas, lai tā neuzceltos, bet izceptos gluda. Liec ledusskapī uz 15 minūtēm.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Vispirms cep tartes pamatu 15–20 minūtes, tad pārbaudi, vai cepampapīrs vairs nelīp pie virsmas. Ja nelīp, noņem papīru ar visiem atsvariem un cep vēl 10 minūtes.
Gatavo pildījumu. Sāc karsēt cepeškrāsni līdz 190 grādiem un tikmēr gatavo pildījumu. Noblanšē spinātus, ieliekot tos verdošā ūdenī uz 2 minūtēm, tad uzreiz pārliec ledusaukstā ūdenī, nokās un noliec malā.
Puravam noņem ārējās lapas un sagriez ½ cm platās ripiņās. Paprikai izņem sēklas, sagriez nelielos gabaliņos, burkānu notīri un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Pannā izkausē sviestu, liec tajā puravu, papriku un burkānu un apcep 4 minūtes.
Bļodā iesit olas, pievieno jogurtu, sāli un muskatriekstu. Visu sajauc.
Uz tartes pamatnes liec pusi apcepto dārzeņu, tiem virsū vienmērīgi izkārto visus spinātus un pārkaisi ar sadrupinātu fetas sieru, virsū liec atlikušos dārzeņus, pa virsu – sarīvētu mocarellas sieru. Pārlej ar jogurta maisījumu. Cep 40 minūtes. Pirms pasniegšanas ļauj tartei 15 minūtes atdzist.