Krāsnī cepti kartupeļi
foto: Shutterstock
Krāsnī cepti kartupeļi
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 6. decembrī, 12:00

Krāsnī cepti kartupeļi

Iesaka Ieva Salmane.Mēs, latvieši, esam lieli kartupeļu ēdāji, tur nav ko liegties, turklāt, ja mājās ir kartupeļi, neviens nepaliks neēdis. Piemēram, šos ēdienus var ēst vienus pašus vai izmantot kā piedevu gaļai vai zivīm. Šķiet, visvienkāršākā lieta pasaulē – kas tur ko nemācēt izcept krāsnī kartupeļus! Bet, liekot lietā dažus trikus, krāsnī cepti kartupeļi var kļūt arī par visgaršīgāko ēdienu pasaulē. Taukvielas var izmantot dažādas, bet, manuprāt, pīļu tauki piestāv vislabāk.

Pagatavošana

45 min6 porcijas
1

Kartupeļus nomizo, sagriez līdzīgās daivās un apvāri sālsūdenī 4–5 minūtes. Kartupeļiem nav jābūt gataviem. Nokās un rūpīgi nosusini.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem. Uz cepamās plāts liec taukvielas un liec karstajā cepeškrāsnī uz 3–4 minūtēm. Izņem ārā un saber plātī kartupeļus. Saudzīgi un rūpīgi apviļā tos taukvielās. Vislabāk, ja kartupeļus uz pannas var salikt vienā kārtā.

3

Uzbirdini sāli un liec cepeškrāšnī uz 20–30 minūtēm, līdz kartupeļu šķēles ir mīkstas, bet to maliņas zeltaini brūnas un kraukšķīgas.