Skābētu kāpostu sacepums
foto: Shutterstock
Skābētu kāpostu sacepums
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 3. decembrī, 12:00

Skābētu kāpostu sacepums

Latviešu valodā vārds sacepums ir tik ietilpīgs! Tas ir tikpat kā viss, ko gatavojam cepeškrāsnī, izņemot smalkākas kūkas un cepešus. Ideāls risinājums, kā racionāli izmantot gan to, kas katram mājās glabājas tā pavairāk, gan to, kas aizķēries ledusskapī kopš brīvdienu pusdienām. Sacepuma garša būs maigāka, ja desiņu vietā pievienosi strēmelītēs sagrieztu vistas fileju.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Desiņas sagriez šķēlēs, sīpolus notīri un sakapā, paprikām izņem sēklas un sagriez gabaliņos, sieru sarīvē.

2

Dziļā pannā, kas piemērota gan cepšanai uz uguns, gan krāsnī, izkausē sviestu un apcep desiņas, pēc tam izņem. Palikušajās taukvielās apcep sīpolus, pievieno kāpostus un dažas minūtes pasautē.

3

Pieber malto papriku, pielej buljonu, uzliec vāku un sautē aptuveni 30 minūtes. 5 minūtes pirms sautēšanas beigām pievieno svaigās paprikas gabaliņus.

4

Krējumu samaisi ar sieru, pieber sāli, piparus un klāj uz kāpostiem.

5

Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes.