Visus dārzeņus, izņemot citronu, rūpīgi nomazgā un nomizo. Kāli, bietes, seleriju un saldo kartupeli sagriez nelielās daivās, bet nejauc tos kopā. Burkānus un pastinakus sagriez nelielos gabalos. Katru sīpolu pārgriez četrās daļās.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 185 grādiem. Dārzeņus apslaki ar eļļu un rūpīgi ar rokām izcilā, lai tie būtu vienmērīgi ieeļļoti. Eļļai jāpārklāj viss dārzenis, citādi sausās vietas apkaltīs.
Izvēlies pietiekami lielu plāti, lai uz tās var salikt visus dārzeņus. Pirmos liec cepties kāļus un bietes. Cep krāsnī apmēram 30 minūtes.
Tad pievieno burkānus, seleriju, pastinaku un uz pusēm pārgrieztu citronu. Dārzeņus uz pannas centies izkārtot vienā kārtā. Liec atpakaļ un cep vēl 15 minūtes.
Pēdējos pievieno saldos kartupeļus un sīpolus, bet noņem no pannas citronu. Apkaisi dārzeņus ar oregano un cep vēl 15 minūtes.
No apceptā citrona izspied sulu. Sajauc to ar sāli, pipariem, medu un olīveļļu. Izņem plāti no cepeškrāsns, ar glazūru apsmērē dārzeņus un turpini cept vēl 5 minūtes grila režīmā, bet visu laiku uzmani, lai dārzeņi neapsvilst.