Krāsnī cepti dārzeņi
foto: Shutterstock
Krāsnī cepti dārzeņi
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 14. novembrī, 12:00

Krāsnī cepti dārzeņi

Lai krāsnī izceptu dažādus dārzeņus, svarīgi zināt, cik ilgi katrs no tiem gatavojas, lai nebūtu tā, ka daži dārzeņi ir mīksti vai pat jau izjukuši, kamēr citi vēl puscieti. Tāpēc sāc cept ilgāk gatavojamos un pakāpeniski pievieno pārējos. Krāsnī cepti dārzeņi ir izcila piedeva dažādiem ēdieniem, bet, ja tos papildināsi ar saldskābo mērcīti, tie paši iederēsies galvenajā maltītē.

Pagatavošana

90 min5 porcijas
1

Visus dārzeņus, izņemot citronu, rūpīgi nomazgā un nomizo. Kāli, bietes, seleriju un saldo kartupeli sagriez nelielās daivās, bet nejauc tos kopā. Burkānus un pastinakus sagriez nelielos gabalos. Katru sīpolu pārgriez četrās daļās.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 185 grādiem. Dārzeņus apslaki ar eļļu un rūpīgi ar rokām izcilā, lai tie būtu vienmērīgi ieeļļoti. Eļļai jāpārklāj viss dārzenis, citādi sausās vietas apkaltīs.

3

Izvēlies pietiekami lielu plāti, lai uz tās var salikt visus dārzeņus. Pirmos liec cepties kāļus un bietes. Cep krāsnī apmēram 30 minūtes.

4

Tad pievieno burkānus, seleriju, pastinaku un uz pusēm pārgrieztu citronu. Dārzeņus uz pannas centies izkārtot vienā kārtā. Liec atpakaļ un cep vēl 15 minūtes.

5

Pēdējos pievieno saldos kartupeļus un sīpolus, bet noņem no pannas citronu. Apkaisi dārzeņus ar oregano un cep vēl 15 minūtes.

6

No apceptā citrona izspied sulu. Sajauc to ar sāli, pipariem, medu un olīveļļu. Izņem plāti no cepeškrāsns, ar glazūru apsmērē dārzeņus un turpini cept vēl 5 minūtes grila režīmā, bet visu laiku uzmani, lai dārzeņi neapsvilst.