Burkānu biezenis
foto: Shutterstock
Burkānu biezenis
Dārzeņu ēdieni
2025. gada 1. novembrī, 12:00

Burkānu biezenis

Ierasto kartupeļu, rīsu vai griķu vietā galdā cel šo ēdienu. Vari gatavot ar vai bez kausētā siera, atkarībā no ēdāju vēlmēm.

Pagatavošana

25 min
1

Šoreiz visas sastāvdaļas ņemtas "uz aci". Te neko garām nošaut nevar: ja biezenis pliekans, pievieno garšvielas un taukvielas.

2

Sviestu vai olīveļļu katliņā sakarsē, sagriez burkānus gabaliņos, liec katliņā, pievieno sāli un piparus, kā arī šķipsnu cukura un malta koriandra.

3

Sutini, kamēr mīksti. Ja nepieciešams, pielej karoti ūdens vai apelsīnu sulas.

4

Kad burkāni gatavi – pēc apmēram 15 minūtēm – tos sablendē un masā iemaisi nedaudz kausētā siera.