Lēcu sautējums ar kokospienu
foto: Shutterstock
Lēcu sautējums ar kokospienu
Dārzeņu ēdieni
2025. gada 17. martā, 12:00

Lēcu sautējums ar kokospienu

Viegli variējams un papildināms ēdiens. Vari pievienot čili, burkānus, puravu vai laima sulas vietā izmantot citronu. Taču galvenajam - lēcām un kokosriekstu pienam ir jāpaliek. Šo sautējumu pasniedz ar rīsiem vai svaigu maizi.

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Katliņā ielej nedaudz eļļu un tajā apcep sarīvētu ingvera sakni kopā ar karija pastu.

2

Pievieno sīpolu, smalki sagrieztu ķiploku un cep, kamēr sīpols kļūst caurspīdīgs. Tad pieber sāli, piparus, cukuru un sojas mērci. Samaisi. Liec klāt lēcas.

3

Pievieno kokosriekstu pienu un dārzeņu buljonu. Kad masa uzvārās, samazini liesmu un ļauj tai burbuļot kamēr lēcas kļūst mīkstas. Ik pa brīdim gan apmaisi, lai nepiedeg.

4

Pirms noņemšanas no uguns, sautējumam pievieno laima sulu.