Malto gaļu sajauc ar sāli un pipariem. Pievieno krējumu un mīca, līdz iegūta stingra masa. Smalki sakapā nomizotu sīpolu un sarkanās bietes, pievieno kaperus un iemaisa tos sagatavotajā masā, līdz tā ir viendabīga un stingra.
Cepamajā pannā uzkarsē taukvielu. Ja vēlas, maizes šķēlēm nogriez garozu un apcep tā, lai šķēles kļūtu zeltaini dzeltenas un kraukšķīgas no vienas puses. Noņem no pannas un atdzesē.
Maltās gaļas masu klāj uz maizīšu apceptās puses un vienmērīgi izlīdzina pa visu šķēli. Cepamajā pannā no jauna uzkarsē taukvielu. Liek maizes šķēles ar maltās gaļas masu uz leju. Uzmanīgi cep uz vidējas uguns 3- 4 minūtes, līdz gaļa ir izcepusies. Apgriež otrādi un kādu minūti apcep maizes šķēli no otras puses.
Sviestmaizi pasniedz ar svaigi ceptu olu un zaļajiem salātiem.