foto: Shutterstock
Burgeri & sendviči
2023. gada 21. aprīlī, 10:00

Siermaizīte velsiešu gaumē

Velsā to dēvē par rarebitu (Welsh rarebit), taču valodnieki vēl nav izpētījuši šā vārda etimoloģiju, tāpēc nelatviskosim, bet vienosimies, ka tā ir bagātīga, krāsnī cepta siermaizīte.

Pagatavošana

25 min4 porcijas
1

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Apzied maizes šķēles no vienas puses ar sviestu un liec uz plāts ar apziesto pusi uz leju.

2

Mazā katliņā liec sieru un krējumu. Uz mazas uguns karsē, līdz siers izkusis. Neļauj tam uzvārīties! Pieliec pārējās sastāvdaļas, izņemot olu dzeltenumus, samaisi. Noņem no uguns un iemaisi olu dzeltenumus.

3

Bagātīgi pārklāj maizes šķēles ar siera masu. Cep aptuveni 10 minūtes, līdz veidojas zeltaini brūna garoziņa. Pasniedz karstas.