foto: Shutterstock
Burgeri & sendviči
2023. gada 21. aprīlī, 10:00

Siermaizīte velsiešu gaumē

0

Velsā to dēvē par rarebitu (Welsh rarebit), taču valodnieki vēl nav izpētījuši šā vārda etimoloģiju, tāpēc nelatviskosim, bet vienosimies, ka tā ir bagātīga, krāsnī cepta siermaizīte.

Pagatavošana

25 min4 porcijas
1

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Apzied maizes šķēles no vienas puses ar sviestu un liec uz plāts ar apziesto pusi uz leju.

2

Mazā katliņā liec sieru un krējumu. Uz mazas uguns karsē, līdz siers izkusis. Neļauj tam uzvārīties! Pieliec pārējās sastāvdaļas, izņemot olu dzeltenumus, samaisi. Noņem no uguns un iemaisi olu dzeltenumus.

3

Bagātīgi pārklāj maizes šķēles ar siera masu. Cep aptuveni 10 minūtes, līdz veidojas zeltaini brūna garoziņa. Pasniedz karstas.