Karameļu kafija
foto: Shutterstock
Karameļu kafija
Bezalkoholiskie dzēr.
2025. gada 8. augustā, 10:00

Karameļu kafija

Pagatavošana

1

Mazā katliņā karamelizē 1 ½ ēdk. cukura. Pieber šķipsniņu malta kardamona. Pielej 3 ēdk. piena un maisot karsē, līdz karamele izkūst. Ielej divās krūzēs.

2

Vienas krūzes saturu ielej katliņā, pievieno 100 ml piena, uzkarsē un noņem no uguns. Atstāj, lai atdziest.

3

Pagatavo 80 ml stipras kafijas un atdzesē.

4

Divās atdzesētās glāzēs ieber saberztu ledu, salej kafiju un karameļu pienu. Virsū uzliec pa ēdamkarotei putukrējuma un uzlej atlikušo karameļu mērci no otras krūzes.