foto: Shutterstock
Bezalkoholiskie dzēr.
2024. gada 31. augustā, 10:00

Brūkleņu ingvera morss

No dotajiem apjomiem sanāk aptuveni 5 l morsa. Labs gan kā atsvaidzinošs, kad sildošs dzēriens; ja ir par stipru, droši var atšķaidīt ar ūdeni.

Pagatavošana

1

Brūklenes, ūdeni, cukuru un sarkanvīnu katlā uz nelielas uguns vāri vidēji 2 stundas. Tad sablenderē un izkās caur sietu (ja nav blendera, vienkārši izrīvē caur sietu). Liec atpakaļ katlā.

2

Pievieno plānās šķēlēs sagrieztu ingveru un atkal vāri uz nelielas uguns aptuveni ½ stundu. Tad ļauj padzist līdz 90 grādiem, pildi sterilās burkās, sterilizē. Kad sterilizēšana beidzas, tūlīt aizvāko. Liec glabāties vēsumā. Morsam ir vismaz mēnesis burkās jānobriest, lai būtu garšīgs.