Aromātisks karstvīns
foto: Shutterstock
Aromātisks karstvīns
Alkoholiskie dzērieni
2024. gada 8. decembrī, 10:00

Aromātisks karstvīns

Sildošs dzēriens aukstam laikam. Pagatavo tieši tādu karstvīnu, kā vēlies, izmantojot savas mīļākās garšvielas! Itin labs karstvīns sanāk ne tikai no sarkanvīna, bet arī no baltvīna.

Pagatavošana

10 min6 porcijas
1

Sagriez apelsīnu un ingveru šķēlēs. Katliņā ber cukuru un karsē, līdz tas sakusis un kļuvis zeltains. Ieliec apelsīna un ingvera šķēlītes, lai tās mazliet karamelizētos.

2

Pievieno anīsa zvaigznīti, krustnagliņas un kanēli. Pielej 100 ml vīna un uz lēnas uguns karsē, kamēr cukurs izkusis.

3

Pielej pārējo vīnu un uzkarsē līdz aptuveni 70 grādu temperatūrai. Precīza temperatūra nav tik svarīga, bet atceries, ka karstvīnu nedrīkst uzvārīt. Noņem no uguns un iemaisi liķieri.